Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να αξιοποιήσουν τις εξελίξεις από την τέταρτη εκδήλωση του Στρατού των ΗΠΑ αναφορικά με το τελευταίο Project Convergence. Η εκδήλωση αυτή επικεντρώθηκε στην ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών και στρατηγικών στις Ένοπλες Δυνάμεις, ιδιαίτερα στον τομέα της Κοινής Διοίκησης και Ελέγχου όλων των Τομέων (Joint All Domain Command and Control – JADC2). Ο Ελληνικός Στρατός θα μπορούσε να επωφεληθεί με διάφορους τρόπους δεδομένων και των συμπερασμάτων που λαμβάνουμε από τον Ρωσο-ουκρανικό Πόλεμο:
Η εστίαση του Στρατού των ΗΠΑ στην ενσωμάτωση αισθητήρων, διαδικασιών λήψης αποφάσεων και επιχειρήσεων υποστήριξης για επιθετικά και αμυντικά πυρά προσφέρει ένα πρότυπο διεξαγωγής επιχειρήσεων για τον Ελληνικό Στρατό. Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης επικοινωνίας και του συντονισμού μεταξύ των διαφόρων υπηρεσιών είναι ένας άλλος τομέας ενδιαφέροντος που αφορά συνολικά τα Νατοϊκά Στρατεύματα. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να διερευνήσουν παρόμοιες λύσεις με βάση την ΤΝ για τη βελτίωση της διαλειτουργικότητας και της κοινής επιχειρησιακής εικόνας σε όλους τους στρατιωτικούς κλάδους τους. Εφικτή θα ήταν η δημιουργία ενός κοινού cloud server στρατιωτικών εφαρμογών για αποθήκευση και επεξεργασία όλων των δεδομένων μάχης εντός της πολεμικής διαδικασίας.
Τα πειράματα του Στρατού των ΗΠΑ με ρομποτικά οχήματα μάχης και εναέρια μη επανδρωμένα αεροσκάφη παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για το μέλλον των συνεργατικών εμπλοκών μέσω επανδρωμένων και μη επανδρωμένων δικτύων μάχης. Ο Ελληνικός Στρατός μπορεί να επωφεληθεί από αυτά τα διδάγματα, ιδιαίτερα στην προσαρμογή των ρομποτικών και αυτόνομων συστημάτων τόσο για επιθετικές όσο και για αμυντικές επιχειρήσεις.
Το ενδιαφέρον του Στρατού των ΗΠΑ για την αξιολόγηση των αυτόνομων πλωτών μέσων του Σώματος Πεζοναυτών ευθυγραμμίζεται με τα στρατηγικά συμφέροντα της Ελλάδας, δεδομένης της εκτεταμένης ακτογραμμής και των θαλάσσιων συνόρων της. Οι γνώσεις από αυτή την αξιολόγηση θα μπορούσαν να καθοδηγήσουν το ελληνικό ναυτικό στην ανάπτυξη ή την απόκτηση παρόμοιων αυτόνομων ναυτικών δυνατοτήτων, βελτιώνοντας την παράκτια άμυνα και επιτήρηση των ναυτικών συνόρων με την Τουρκία.
Η προσέγγιση του Στρατού των ΗΠΑ στη συλλογή και ανάλυση δεδομένων για την υλικοτεχνική υποστήριξη, όπως φαίνεται στην αξιολόγηση των αυτόνομων πλωτών μέσων, μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για τον ελληνικό στρατό. Η προσέγγιση αυτή θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των πόρων και ενδεχομένως να μειώσει το κόστος στην διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας συστημάτων που χρειάζονται για μη επανδρωμένα μέσα.