Από τα τέλη του 2023, η Ρωσία χρησιμοποιεί βαλλιστικούς πυραύλους που παράγονται στη Βόρεια Κορέα για να βομβαρδίζει ουκρανικές πόλεις. Παρά τη χαμηλή τους ποιότητα, μπορούν να παραχθούν μαζικά και σχετικά φθηνά από τη Βόρεια Κορέα, και περιέχουν ηλεκτρονικά εξαρτήματα από τις δυτικές χώρες.
Στις αρχές Νοεμβρίου 2023, αναφορές από μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Πιονγκγιάνγκ μετέφερε στη Ρωσία όχι μόνο βλήματα πυροβολικού, αλλά και βαλλιστικούς πυραύλους μικρής εμβέλειας, με δυνατότητα να πλήξουν στόχους σε απόσταση 500 έως 1.000 χιλιομέτρων. Ο πρώτος βομβαρδισμός καταγράφηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2023 από τις περιοχές Μπελγκορόντ, Βορονέζ και Κουρσκ. Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου 2024, περίπου 50 βαλλιστικοί πύραυλοι τύπου Hwasong-11 είχαν εκτοξευθεί προς την Ουκρανία, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 24 Ουκρανών και τραυματίζοντας περισσότερους από 100. Οι τελευταίες εκτοξεύσεις του Hwasong-11 καταγράφηκαν στις 27 Φεβρουαρίου, υποδηλώνοντας την εξάντληση της πρώτης παρτίδας αυτών των πυραύλων από τη Ρωσία.
Η ανάλυση των συντριμμιών του Hwasong-11 έδειξε ότι πολλά από τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα που περιέχουν προέρχονται από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.
Αυτό αποκαλύφθηκε παρά τις εκτεταμένες διεθνείς κυρώσεις εναντίον της Βόρειας Κορέας. Επιπλέον, τα αποκτηθέντα στοιχεία για την παραγωγή των πυραύλων προήλθαν από τουλάχιστον 26 εταιρείες σε 8 χώρες, υποδηλώνοντας την ευκολία με την οποία η Βόρεια Κορέα μπορεί να παρακάμψει τις διεθνείς κυρώσεις μέσω τριγωνικών πωλήσεων. Η ανάλυση των συντριμμιών επίσης επιβεβαίωσε ότι οι πύραυλοι Hwasong-11, οι οποίοι έχουν κατασκευαστεί από το 2019, χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην Ουκρανία. Περίπου οι μισοί πύραυλοι βγήκαν από την τροχιά και εξερράγησαν στον αέρα, οι εκρήξεις τους ήταν λιγότερο καταστροφικές από ό,τι θα περίμενε κανείς από μια κεφαλή 500 κιλών. Τα συντρίμμια του Hwasong-11 βρέθηκαν σε πολλές περιοχές, όπως το Κίεβο, το Χάρκοβο, η Πολτάβα, το Ντόνετσκ και το Κιροβοχράντ. Η ικανότητα των πυραύλων να διανύουν αποστάσεις άνω των 300 χιλιομέτρων επιβεβαιώθηκε από Αμερικανούς ειδικούς.
Το BBC ανέφερε ότι τα συντρίμμια των πυραύλων της Βόρειας Κορέας που εξετάστηκαν από Ουκρανούς εμπειρογνώμονες αποκάλυψαν ότι ορισμένοι πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν είχαν παραχθεί το 2023, δείχνοντας ότι είναι εντελώς νέοι. Δεν υπάρχουν ακόμη αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες παραγωγής της βιομηχανίας της ΛΔΚ, τον αριθμό των πυραύλων κάθε τύπου που μπορεί να παράγει μηνιαίως και να μεταφέρει στη Ρωσία.
Ο Jeffrey Lewis, εμπειρογνώμονας για τα όπλα της Βόρειας Κορέας, αναφέρει ότι παρά τις ελλείψεις των πυραύλων από τη ΛΔΚ, δεν είναι πολύ χειρότεροι από τα ρωσικά μοντέλα και το κόστος τους είναι σχετικά χαμηλό, με το κόστος του Hwasong-11 να κυμαίνεται στην περιοχή των 2-3 εκατομμυρίων δολαρίων. Μεταξύ των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων των πυραύλων, βρέθηκε ακόμη και ένα αμερικανικό τσιπ υπολογιστή που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2023. Το Conflict Armament Research αναφέρει ότι τα πυραυλικά στοιχεία κατασκευάστηκαν από τουλάχιστον 26 εταιρείες από 8 χώρες.
Οι Δυτικοί ειδικοί εκφράζουν έκπληξη για την ταχύτητα με την οποία η ΛΔΚ αποκτά τα απαραίτητα στοιχεία για την παραγωγή όπλων, παρά τις αυστηρές διεθνείς κυρώσεις. Οι Βορειοκορεάτες στο εξωτερικό δημιουργούν ψεύτικες εταιρείες και αγοράζουν αγαθά κυρίως με μετρητά, τα οποία στη συνέχεια παραδίδονται στη ΛΔΚ κατά μήκος των συνόρων με την Κίνα. Η Κίνα υποπτεύεται ότι βοηθά τη Βόρεια Κορέα να παρακάμψει κάποιες από αυτές τις κυρώσεις, ενώ η Ρωσία στο ΣΑ του ΟΗΕ μπλόκαρε την ανανέωση της εντολής μιας ομάδας εμπειρογνωμόνων που παρακολουθούν την εφαρμογή των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Βόρεια Κορέα για το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της. Αναλυτές του βρετανικού ιδρύματος RUSI επισημαίνουν ότι Βορειοκορεάτες που ζουν στο εξωτερικό δημιουργούν ψεύτικες εταιρείες σε περιοχές όπως το Χονγκ Κονγκ και Κεντρική Ασία για να αγοράζουν αγαθά κυρίως με μετρητά, και στη συνέχεια τα εμπορεύματα αυτά παραδίδονται στη ΛΔΚ κατά μήκος των συνόρων με την Κίνα