Η εταιρεία Ares ηγείται της ανάπτυξης μιας νέας κατηγορίας αντιπλοϊκών πυραύλων cruise, ανταποκρινόμενη σε μια κρίσιμη ανάγκη που έχει εντοπίσει το Υπουργείο Άμυνας (DoD) των ΗΠΑ. Στόχος είναι να παραδοθούν πυραύλοι που είναι 10 φορές μικρότεροι και 10 φορές φθηνότεροι από τις υπάρχουσες επιλογές, διατηρώντας παράλληλα την αποτελεσματικότητα που απαιτείται για τον σύγχρονο ναυτικό πόλεμο.
Οι καινοτόμοι αυτοί πύραυλοι σχεδιάζονται έτσι ώστε να είναι συμβατοί με τις υπάρχουσες πλατφόρμες εκτόξευσης, προσφέροντας ευελιξία στην ανάπτυξή τους. Θα φέρουν μικρότερα φορτία, θα ταξιδεύουν με υψηλές υποηχητικές ταχύτητες και θα είναι ικανοί να πλήξουν εχθρικά πλοία από εκατοντάδες μίλια μακριά. Αρχικά, η εταιρεία εστιάζει σε εκδόσεις που θα εκτοξεύονται από το έδαφος και από πλοία, με προοπτική να επεκταθούμε και σε αεροεκτοξευόμενες εκδόσεις, καθώς και σε εκδόσεις με μεγαλύτερη εμβέλεια και διαφορετικά φορτία.
Ο λόγος που το κάνουν αυτό είναι η ανησυχία ότι ένας πιθανός πόλεμος με την Κίνα στον πορθμό της Ταϊβάν θα είναι πολύ διαφορετικός από ό,τι έχουμε δει στην Ουκρανία ή στη Μέση Ανατολή. Τα πολεμικά παίγνια που έχουν πραγματοποιηθεί στο DoD αναφέρουν ότι τα πιο χρήσιμα όπλα σε μια τέτοια σύγκρουση θα είναι οι αντιπλοϊκοί πύραυλοι μακράς εμβέλειας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένες για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς τα αποθέματά θα εξαντληθούν μέσα σε εβδομάδες και δεν διαθέτουν τη βιομηχανική ικανότητα να κατασκευάζουν σε ρυθμούς που θα μπορούσαν να κερδίσουν έναν πόλεμο, πόσο μάλλον να αποτρέψουν την Κίνα. Οι υφιστάμενοι πύραυλοι cruise είναι μεγάλοι, ακριβοί και σχεδιασμένοι για να πλήξουν μεγάλες φρεγάτες και καταδρομικά, αλλά δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των σημερινών συγκρούσεων. Το DoD χρειάζεται μικρότερους, λιγότερο δαπανηρούς πυραύλους cruise, και μάλιστα σε μεγάλους αριθμούς, αλλά μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει ανταποκριθεί σε αυτήν την απαίτηση.